Julhelgen

2011-12-27 kl 22:37:16
Jag passade på att ta en liten bloggpaus under julen tydligen. Passade även på att bli sjuk! Såklart. Tydligen en liten tradition jag har, att vara sjuk över nyår. Kan inte säga att jag gillar den traditionen... Förra året gick var jag ute och festade på nyår trots att jag inte kände mig jättebra, och sen var jag sjuk hela tiden till och från, fram till april ungefär. Haha. Otroligt smidigt där. Hoppas inte på en repris som sagt. Vaknade upp igår med halsont, kände mig trött och seg hela dagen, och idag är det ungefär samma. Har mest legat i sängen. Är glad att jag inte direkt jobbar denna veckan, för pappan är hemma. Tur det!

Har haft det väldigt trevligt i jul annars! På juldagen var vi 10 pers här, hade massor av julklappsutdelning och ännu mera mat. Det var mysigt! Jag fick bland annat lite choklad, en halsduk, en mösssa, ett halsband, och åt väldigt mycket mat. Mest kalkon, stuffing, brysselkål och upptäckte Yorkshire puddings! Riktigt gott det. Inte alls pudding, utan mer som någon typ av ugnspannkaka.

Sen blev det repris av jullunchen när vi åkte till ungarnas farmor igår, Boxing Day (Annandagen alltså). Där var även pappans bror, så nu har jag träffat hela släkten ungefär, haha. Farmorn hade inte lika mycket mat, men många rätter ändå. Självklart fanns det kalkon, och även väldigt gott potatismos.

Christmas pudding skulle jag ju testa också såklart! Inte gott alls direkt. Smakar mest sprit? Och en spritfylld kaka, njaeh? Denna puddingen fick vi hos farmorn, och den ser ju fin ut helt klart! Men gott, nej.


Christmas Eve

2011-12-24 kl 14:42:46
Julafton idag. Inget speciellt här, bara förberedelser. Har nyss skypat med mamma och pappa. Mamma fick öppna julklappen jag gömt till dem i min garderob, haha. Gjorde en kalender med bilder jag tagit från USA, som de kan ha hela året nu. Lite tråkigt bara att jag beställt böcker till pappa i julklapp här, men de har inte ens kommit till affären så jag fått hämta upp dem än... Så galet lång tid det tog, sjukt dåligt. Får skicka paketet nu i mellandagarna hoppas jag, så får de det väl sen någon gång. Det får gå ändå.

Tittade klart på julkalendern nu med. Bästa på länge, måste väl de flesta hålla med om. Jag är nöjd! Tänker nu fortsätta dagen med att färga håret... haha. Bra sysselsättning såhär på julafton känner jag. Alla mina julklappar är inslagna, så jag kan chilla lite. Och käka pepparkakor! Igår fick jag tag på dem, och köpte ett paket till mig själv också. Lite julmys. Lite sugen på julmust också, men jag är nog lite sent ute för att köpa det. Kanske i mellandagarna... Jaja, whatever, haha. Tror det blir en bra jullunch imorgon ändå!

God jul allihop!

Arthur Christmas + bra dagar

2011-12-23 kl 17:36:43
Emmy sitter och slår in julklappar nu, och jag sitter och gör mest ingenting. Annie är på gymmet. Så jag sitter här... Det ösregnar ute, så det var skönt att Emmy och jag var ute tidigare.

Emmy och jag drog ner till Camden, jag föreslog Starbucks, och hon skulle även köpa någon sista julklapp till föräldrarna. Det klarade vi av rätt fort, sen drog vi ner till Starbucks nere vid Camden High Street, alltså nere vid marknaden typ. Det var mysigt och jag tog en god gingerbread latte. Sen gick vi runt lite på marknaden innan vi tog bussen hem igen. Rätt bra dag!

Igår var vi på bio också, bara Emmy och jag då med. Arthur Christmas blev det, har längtat efter att få se den! Och den var trevlig och rolig faktiskt. Jag gottade till det ordentligt och köpte både glass (Ben & Jerry's cookie dough) och lite popcorn (men bara en barnmeny, helt lagom dock). Känner att det är lite upp och ner här varje dag, men de senaste dagarna nu har varit trevliga. Skönt det. Det är väl en invänjningsperiod och tjejerna försöker testa mig en del.

Känns lite konstigt att det är julafton imorgon. Det har varit ca 10-12 grader här de senaste tre dagarna, det är också lite galet. Men jag gillar det, gillar inte att frysa! Ikväll ska jag ut och köpa sista julklappen, ett paket pepparkakor då. Sen är jag klar för julen tror jag...


Hallå gatukök

2011-12-19 kl 22:05:30
Det är två timmar sen jag klev ut ur duschen. Efter det kom mamman hem, och jag och Annie gick ner och hjälptes åt att laga mat. Vi gjorde pommes och panerad kyckling i ugnen, och broccoli till. Nu luktar mitt hår (och hela jag?) som att jag jobbat i gatukök i en vecka. Minst.

Känner att jag skulle kunna flytta hem nästan enbart pga detta. En bra köksfläkt vore trevligt...

Walking in a Winter Wonderland

2011-12-18 kl 21:11:33
Idag mötte jag upp Angelica inne i Camden och så tog vi oss ner till Hyde Park ihop! Vår plan var att besöka den mysiga julmarknaden, Winter Wonderland, som de har där varje år. Och mysigt, det var det! Min kamera gillade det också tror jag, 255 tagna bilder på 5h är väl ett rätt bra betyg..?

Vi gick runt och kikade på alla mysiga grejer, letade lite julklappar och njöt av belgiska våfflor. Jag köpte också ett candy apple som jag ska äta senare ikväll! Efter några timmar på marknaden fortsatte vi till Oxford Street, för att fullborda vår julklappsshopping. Gjorde ett fynd? Utanför en affär stod de och slängde ut en massa grejer. När vi kom dit sen så samlade de ihop massor av folk, och de skulle ge bort massor av parfymer gratis. Wow! Well, såklart, det visade sig att det inte var helt gratis. "Köp den här presentlådan för £20, få 4 parfymer på köpet". Det var ju ändå en bra deal..? Jag föreslog att jag och Angelica skulle dela på det, och alltså betala 100kr var, för att få rätt mkt parfym. Hon var på! Så nu har jag lite julklappar och framtida födelsedagspresenter kirrade känner jag! Känner mig inte totalt lurad faktiskt.

Som avslutning blev det Starbucks, där vi delade upp parfymerna mellan oss. Jag köpte en brownie, som var bland det äckligaste jag ätit ever. Smakade typ mjöl, enbart. Och ska jag vara ärlig så gillade jag inte min vanilla latte så mycket heller... Nästa gång blir det Costa för min del alltså, så får vi se vad som händer med mig.





Lost in Wembley

2011-12-17 kl 20:31:25
Idag har jag julshoppat lite. Det är ganska svårt att köpa julklappar till folk man känt i tre veckor! Så jag brainstormade igårkväll och imorse när jag låg i sängen ungefär, haha. Till föräldrarna var det svårt, och speciellt också eftersom att Leslie (värdmamman) förbjöd mig att köpa något till de vuxna. Heh. Så jag bestämde mig för ett "svenskt set", en flaska glögg och ett paket pepparkakor. Var får man tag på det? IKEA såklart.

Är glad att jag ändå hittar runt rätt bra med hjälp av tunnelbanan, men annars är mitt lokalsinne ganska kasst. Ca 20min restid, och sen hade jag hört att det skulle vara rätt lätt att hitta att gå till IKEA. Frågade till och med på stationen hur jag skulle gå. Vänster och så direkt vänster igen. Sen följa skyltarna. Japp...

Dock kom jag iväg lite sent, så det började redan mörkna. Såå jag gick och gick och började inse att det hela blev lite fel, för jag såg aldrig någon IKEA-skylt. Fick till slut hjälp av en grymt snäll tjej som gav mig rätt directions, så sen kom jag ääntligen fram till IKEA. Via en väg som man knappt trodde var en väg. Men jag var ganska glad då. En flaska glögg blev det, pepparkakorna skippade jag för de hade bara gigantiska paket eller lite konstiga kakor. Men jag har hört att det, som i USA, kan finnas i vanliga mataffärer. Så det ska jag testa imorgon. Utan att gå vilse, I hope!

Last day of school

2011-12-15 kl 18:40:43
Kändes grymt segt att gå upp imorse. Skönt att det är jullov nu och att jag slipper gå upp så tidigt som kl 07:00 varje morgon.

Hämtade upp Emmy redan kl 12 i skolan, och tog med mig henne och två av hennes kompisar till Wagamama. Där skulle vi äta lunch. De har det som tradition, och gör det alltid innan skolloven! När vi kom dit var det ganska lugnt, men snart blev stället helt fyllt med massa tjejer från hennes skola (restaurangen ligger bara någon minut från skolan). Så det blev väldigt hög ljudnivå därinne, men tjejerna hade trevligt och jag tyckte maten var god!

Har inte gjort mycket sen vi kom hem om jag ska vara ärlig. Kört en maskin tvätt, och försöker nu lista ut var tjejernas kläder ska ligga. Inte det lättaste, det är de rörigaste byrålådor jag någonsin har sett..! Men det löser sig väl. Känner mig galet seg, har sett lite på tv med Annie. Emmy och hennes kompisar har väldigt kul nere i lekrummet låter det som.

Imorgon: sovmorgon!

Sista normala veckan

2011-12-14 kl 13:04:29
Imorgon är sista dagen i skolan för tjejerna. Det betyder att från fredag och framåt jobbar jag heldagar nu. Vi får se hur det går! Vi kan nog hitta på något roligt att göra på dagarna, hoppas jag.

I måndags träffade jag en dansk tjej som heter Trine. Vi spenderade förmiddagen på British Museum. Ganska trevligt faktiskt! Blev ganska trött i fötterna bara, haha.

Igår var jag ute och fikade med Angelica. Mitt första besök på Costa blev det, och det var gott. Riktigt gott. I USA älskade jag ju Starbucks, men här har jag bara varit på samma Starbucks varje gång och jag tror ärligt talat inte det stället är så bra. Men det är ju sämre på vissa ställen. Får leta runt lite efter ett annat tror jag. Finns ett på Camden High Street vet jag, och så ett ganska mysigt ett vid Harrods... Där är det väl ganska mycket folk nu till jul dock. Vore kul att hitta ett lika mysigt Starbucks som det i Edinburgh på Princes Street.

Idag blir det nog bara att chilla lite hemma. Ensam. Sista dagen. Tjejerna har lov till 5 januari, så det blir tre veckor med dem varje dag. Hoppas vi kan bonda lite nu under tiden!


Taket på British Museum. Me like.

Postcards

2011-12-10 kl 12:56:50
I onsdags var jag och Linda nere på Columbia Road igen. De har öppet på onsdagar nu innan jul, och det var mörkt och mysigt! Julsbelysning, julpynt och julsånger! Väldigt trevligt. Jag inhandlade glaslyktan jag pratat om. Nöjd. Köpte även en julklapp till mamma, som jag får skicka hem sen ihop med lite annat.

De här vykorten köpte jag också. Blev lite kär i dem. Tänkte rama in dem snyggt när jag kommer hem!


Hula Hoops

2011-12-09 kl 18:32:25
Hello again.
I've missed you.


Thank God for smartphones

2011-12-08 kl 22:12:06
Min värdmamma frågade mig för några dagar sen om jag skulle ha lust att åka och köpa en lampa åt henne. Det betyder ju lite sightseeing och något att göra för min del, så jag sa att jag gärna gör det. Imorse fick jag en karta och namn på lampa. Skulle inte vara så svårt att hitta till Habitat på Tottenham Court Road.

Jag tyckte jag hade kollat kartan rätt bra, på datorn också. Visste att det var nära tunnelbanestationen osv. Jag kunde ta 29an, bussen jag alltid tar typ, direkt här hemifrån och dit ner. Det börjar med att bussen inte är "vanlig", utan istället för att gå mot Trafalgar Square som den ska göra, så är slutstationen Warren St. Och jag skulle längre än det. Så jag byter buss inne i Camden, till en som går ungefär samma väg. Går av vid Tottenham Court Road. Vilket jag inte skulle ha gjort. För egentligen var det inte den tunnelbanestationen, utan det var 2 stationer tidigare. Smart att inte ha kollat vilken station det är, utan bara att det är en station nära där... Och när jag gick av så gick jag lite på måfå åt ett håll, för jag trodde att jag hittade själv... Och vips, så var jag nästan 2 tube stations ifrån målet! Men upp med mobilen, kolla Google maps, aktivera GPS, och då gick allt väldigt bra sen.

Gick bara tillbaka en liten bit och så hittade jag affären. Den var stor, så det var inte svårt att missa... Alltså det var galet stort. Det var typ som IKEA. Och samma typ av grejer också, fast typ, bättre klass på det, och dyrare än IKEA. Typ. Men det var mysigt och jag gillade det!

Älskar att jag har sån otur med kollektivtrafiken, och att jag är lite slarvig också... Men jag lär mig ju hitta runt här iallafall!

Lunch i Camden

2011-12-06 kl 22:38:09
Hade en mysig lunchdejt idag. Träffade en tjej som heter Lisa och vi åt på EAT. Det var rätt gott det faktiskt. Satt och pratade och vandrade sen runt lite. Ahh jag gillar verkligen Camden alltså, så mysigt! Så glad att jag faktiskt, galet nog, har gångavstånd dit. Overkligt.

Kom till H&M också och hittade en sån där klädrulle som man rullar bort ludd med. Har letat ett tag och såg en igår som kostade 20kr. För dyrt tyckte jag. 99p på H&M, very nice. Inte så mycket för hundhåren, för hunden fäller nästan ingenting faktiskt... Mer pga min jacka som är alldeles vit och luddig och hårig inti. Svart tröja under blir inte så jäkla kul då.

Känner mig fortfarande väldigt trött och seg ändå. Plus att jag tror jag har träningsvärk pga att jag gått så mycket. Speciellt för att jag är ovan med 4 våningar och 48 trappsteg flera gånger om dagen, haha! Runt kl 21 känner jag mig trött varje kväll. Så jag tror det får bli typ ett avsnitt How I Met Your Mother nu, och sen sova.

Sunday @ Brick Lane

2011-12-05 kl 21:51:11
Igår fick jag äntligen dra ut och träffa lite folk! Mötte upp tre söta tjejer och så drog vi till Brick Lane och Columbia Road. Köpte lite lunch på en marknad och åt på vägen - crêpe med banan och nutella blev det för mig. Mums!

Vi kikade i massa små affärer, och mycket second hand. Jag och Linda blev ganska kära i en glaslykta. Vi kommer säkert gå tillbaka och köpa den, enda problemet är väl bara att den är lite svår att frakta hem tyvärr...

På kvällen bjöd de med mig ut på middag, de var ett större gäng au pairer som skulle gå ut i Islington, där de alla bor (nära Camden ändå). Jag lyckades ta mig med overgrounden själv till Islington. Himla trevlig middag! Vi var 6 svenska tjejer, två tyskar, en dansk och en tjej från Kanada. Supertrevligt och gott! Trerättersmiddag för £20 är inte så illa. Och jag blev galet mätt.

Hade inte så tur med tågen hem däremot, när jag ensam skulle ta mig tillbaka till Camden. Vi var ett tiotal människor som stod på perrongen och väntade på tåget. Det fanns ingen info om när nästa skulle komma... Till slut fick vi reda på att det sista tåget hade gått 22:15, och jag kom till stationen 22:30. KUL! Jag gick upp och frågade vid biljettförsäljningen, och lyckades ta mig hem med tuben istället. Sen hade jag otur och fick vänta länge på bussen hem också. Men hem kom jag, utan att bli allt för lost. Skönt det!


Dessert.

Första lördagen i London

2011-12-05 kl 15:49:34
Lördagen här var ganska lugn. Har varit ganska trött första veckan så det har varit skönt att bara ta det lugnt. På lördagskvällen skulle hela familjen på bio, och jag var välkommen att följa med jag också. Det tackade jag inte nej till!

Jag och Annie såg Breaking Dawn, och resten av familjen såg Hugo. Jag var öppen för båda, men eftersom jag inte sett Breaking Dawn än var jag lite sugen på den. Blev inte direkt besviken. Den är väl bäst av filmerna hittills nästan, tror nästan Kristen Stewart övat lite på skådespeleriet? Haha. Inte lika sämst som i första filmen iaf.

Blev helt galen på reklamen bara? Det var 25min reklam innan filmen!? Insane! I USA var det ca 15-20min, det tyckte jag var mycket. Och nu nästan en halvtimme... Fullkomligt galet faktiskt.

December already?

2011-12-01 kl 21:56:37
Idag mår jag bättre. Känner mig lite piggare och inte direkt så sjuk. Skönt! Det största problemet nu är nog internet. Trådlösheten fungerar tyvärr inte så bra här. Äldsta tjejen, Annie, sa att hon visste att det inte fungerade vid väggen vid sängen. Det är tydligen något som stör, för så långt ifrån routern är det inte... Förra au pairen hade suttit på golvet i sitt rum. Det har jag provat också, och det funkar inte. Jag försöker på sängbordet, går inte bra det heller. Det går inte bra någonstans i mitt rum direkt. Men så fort jag sitter utanför rummet, på golvet i hallen, ja då går det bra. Ehm. Ok, sjukt irriterande. De skulle skaffa någon extragrej av något slag, som kunde göra det bättre. Jag fattade inte riktigt vad. Så vi får hoppas att det blir bra med det snart.

Imorse kom jag upp i tid, trots att min mobil dog under natten, så jag vaknade ca 15min senare än jag borde ha gjort. Hann allt jag skulle ändå som tur är. Inte så att jag behöver klä på ungarna på morgonen eller nåt... Ganska skönt att de har skoluniform också, det blir ju aldrig något tjat om vad man ska ha på sig!

Behövde inte hämta upp Emmy, yngsta tjejen, på skolan idag heller. Hon gick hem till en kompis och kom hem först runt 18:45 när jag och Annie hade maten klar.

Ok, kinda dying to see someone soon! Har lite folk på facebook som jag måste försöka tracka ner och se om man iallafall kan få hitta på något skoj i helgen.

Louise heter jag, 22 år. I slutet av november packade jag ihop mina grejer i en resväska och åkte till London, för att jobba som au pair. Bor i en familj som har två tjejer på 11 och 13 år. Här får du följa mina dagar i storstaden!

dagar i London