Jag är billig.

2012-06-12 kl 17:36:21
Älskar att min värdmamma har börjat tjata om hur bra jag har det, att jag bor så bra, gör nästan ingenting, och ändå får rätt bra med pengar, 90 pund i veckan. Att de betalar mig så mycket.

Nu när jag ska sluta (more on that later), så tycker jag ju egentligen att de inte behöver en ny au pair. Det enda jag gör är att vänta på att ungarna ska äta frukost på morgonen, sitter med i bilen på väg till skolan och går med yngsta tjejen ett kvarter till skolan. Sen går jag ut med hunden under dagen, en halvtimme. Och "jobbar" från ca kl 15, när jag måste lämna huset för att hämta Emmy. Sen sitter jag mest och väntar på att göra (värma upp mammans färdiglagade) mat, kl 19. Jobbar fram till ca kl 20.

Jag gör alltså cirka ingenting, men jobbar ungefär 35h i veckan, inräknat barnvakt på lördag kväll (betyder se på tv med tjejerna). När jag nyss satt och räknade på att det skulle väl bli mycket billigare för dem att skaffa vad som helst annars, istället för en au pair de inte alls behöver... Så insåg jag att nej.

Jag tjänar 2,5 pund i timmen. Cirka 28kr/h alltså. Ingen annan människa kan de ju betala mindre än 4 pund i timmen för, inte en gammal nanny liksom. Inte ens om vi räknar in att de betalar mitt busskort varje månad också, det gör knappt någon skillnad det heller.

Okej, härmed har jag alltså förstått varför familjen envisas med att ha en au pair, trots att au pairen inte gör något alls. Bara för att det helt enkelt är så sjukt billigt.

Louise heter jag, 22 år. I slutet av november packade jag ihop mina grejer i en resväska och åkte till London, för att jobba som au pair. Bor i en familj som har två tjejer på 11 och 13 år. Här får du följa mina dagar i storstaden!

dagar i London